Жълт код за потенциално опасно време е обявено в 15 области на

...
Жълт код за потенциално опасно време е обявено в 15 области на
Коментари Харесай

Жълт код за половин България: Къде се очакват валежи и силен вятър

Жълт код  за евентуално рисково време е оповестено в  15 области на страната във вторник . Това демонстрира информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. За някои области предизвестието за  дъжд , за други за  гръмотевици , а за трети – за  мощен вятър .

Потенциално се чака да бъде времето във вторник във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

На места в  Западна България  явленията ще бъдат интензивни. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Преобладаващите  минимални температури  ще бъдат сред 11° и 16°, в София – към 12°.

Облачността ще се задържи  забележителна с валежи , на повече места и по-интензивни след обяд и вечерта. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Югоизточна България и тук-там северно от планините сдържан до мощен юг-югозападен вятър.  Максималните температури  ще бъдат сред 21° и 26°, в София – към 22°. През нощта против сряда преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време.

Над Черноморието  облачността ще бъде най-вече облачно, след обяд и вечерта тук-там с валежи. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е от 16° до 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините  ще бъде със забележителна облачност и превалявания, на повече след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 10°.

В сряда и четвъртък  ще има променлива облачност, единствено на обособени места ще превали. Вятърът ще остане от югозапад, температурите ще се задържат относително високи, минималните сред 12° и 17°, а оптималните – сред 23° и 28°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР